71

С водосвет дадоха старт на строежа на площадка за скейтборд в Перущица

С водосвет за здраве и берекет започнаха строително-монтажните работи за изграждането на площадка за скейтборд в двора на Професионалната гимназия по лозарство и винарство в  Перущица. Площадката ще включва седем съоръжения, предлагащи различни видове занимания. В проекта се предвижда изграждането още на парково оборудване, засаждане на широколистни дървета и декоративни храсти, видеонаблюдение, соларно осветление и велоалея.


"Скейт парка не е обикновена площадка за спорт. Това е среда, в която децата и младежите се учат да преодоляват страховете си, да бъдат дисциплинирани в това, което правят, да се учат на съобразителност и преценен риск", каза кметът на община Перущица Мария Витанова-Вълканова.
В момента тази площадка е в изключително лошо състояние, превърната в сметище и обрасла с треви и храсти.
"С изпълнението на проекта ще я превърнем в привлекателно и използваемо място, на което всички деца и младежи ще могат да се събират и забавляват. Вярвам, че децата, които сами си майсториха съоръжения за скейтборд на площада ще се зарадват много на тази нова придобивка на нашия град", каза още Мария Вълканов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?