Следвайте ни

Георги Мараджиев: Не продадох нива, а фабриката на живота ми

viber icon

Някои хора може би забравиха откъде съм тръгнал и докъде съм стигнал. Идвам от бизнеса, и то не от 2-3 г. или 5 г., а от 1990 г. Човекът, който стои пред вас, е създал първата си фирма. А от 1987 до 1990 г. съм се занимавал с частно производство на карамфили.

Това заяви на пресконференция пред журналисти вчера кметът на община Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в оставка Георги Мараджиев. Същите думи повтори той и днес сутринта в студиото на bTV.

Ето какво заяви още Мраджиев:

До 2015 г. не съм напускал частния си бизнес. Другото интересно нещо, което искам да ви покажа, е договор за кредит от 1992 г. Така се започва бизнес - прави се фирма и се тегли кредит от 100 хил. лева при  лихва 58%. От 1992-ра досега съм развивал бизнеса си единствено със семейството ​- моята съпруга, която е била плътно до мен през всичките тези години, за което <210> благодаря. А след това и синът ми, който и досега е във фирмата.

Да започнем с прословутите апартаменти, които аз самият не разбрах колко са - 4 или 9, от репортажа. В крайна сметка Георги и Росица Мараджиеви притежаваме 4 апартамента на Слънчев бряг, на стойност около 30-32 хил. евро, които са от 50 до 62 кв. м.

Другият въпрос, който бе поставен, е за продажбата на една нива, която е на стойност от близо 2 млн. лева.

Никога не съм продавал нива, това е урегулиран имот, това е парцел с всичката инфраструктура по него, това е фабриката на моя живот. Това е нещото, което съм градил от 1990 г. Всеки, който влиза в града, може да я види. Аз много пъти съм казвал, че не съм милионер, но имам производство за милиони. Ако бях решил да продам тази фабрика на друг инвеститор, тя нямаше да струва 2 млн. лева, а 5 или 6 млн. евро. Аз съм решил на тази цена да продам на сина си. Не виждам нищо лошо в това. Аз ви изкарах документи за разделени дивиденти и видяхте, че като физическо лице мога да си купя не един или два апартамента, мога да си купя 10. След като съм си показал парите, след като съм си платил данъците. Какво е лошо да е богат кметът? Лошо е тогава, когато вече си кмет и тогава станеш богат.

Това са 30 г. работа на семейството. Да излезе някой и да създава напрежение, като каже, че продавам ниви за милиони, това е смешно. Ниви продават други хора! Аз не се срамувам от това, което имам, от това, което притежавам, защото няма от какво да се срамувам. Градил съм го със семейството ми не година-два.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

КИРИЛ

19.02.2020 | 10:26

ТАЗИ СУТРИН ГЛЕДАХ РАЗГОВОРА МУ С АНТОН ХЕКИМЯНИ ОСТАНАХ УЖАСЕН ОТ НЕВЕЖЕСТВОТО НА ВОДЕЩИЯ. ДЪНОТО Е СТИГНАТО. НЕ МОЖЕ ПО НАЦИОНАЛНА МЕДИЯ ВОДЕЩИЯ ДА Е ТОЛКОВА НЕОСВЕДОМЕН И ДА ДЕМОНСТРИРА НЕГРАМОТНОСТ. ДА БЕШЕ ПРОЧЕЛ, А АКО ГО МЪРЗИ ДА ПОПИТА И ЩЕШЕ ДА Е НАЯСНО ЗАЩО СДЕЛКАТА Е ИЗПОВЯДАНА ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ, А НА КАКТО ТОЙ ПРЕДЛАГАШЕ ПО ДАНЪЧНА ОЦЕНКА ЗАЩОТО БИЛИ БАЩА И СИН. АМИ ИМА ХЕКИМЯНЕ ЗАКОН ЗА КОРПОРАТИВНО ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ И ТАМ СЕ ТРЕТИРАТ СДЕЛКИ МЕЖДУ СВЪРЗАНИ ЛИЦА. . АЛО БТВ СЪБЕРЕТЕ СИ ВЕРИСИЙТЕ, КАЗВАШЕ БАБА МИ. ТАКИВА КАТО АНТОНЧО ГИ ПРАТЕТЕ ПО КАБЕЛАРКИТЕ, ТЕ ВИ ВРЕДЯТ.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?