Следвайте ни

Ремонтът на пътя за Триводици върви в срок

viber icon

Ремонтът на пътя за Триводици върви в сроковете, дадени по проекта. Това съобщи кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев, който време на предизборната си кампания като гражданин обикаля и наглежда как върви работата по започнатите през първия мандат обекти.  

Преди дни той бе на пътя за Триводици, където хората в селото чакат вече 20 години да бъде ремонтиран. За това трасе и пътя Стамболийски-Йоаким Груево администрацията на Мараджиев спечели проект на стойност 4,3 млн. лева.

Следващата седмица официално ще бъде открит пътят за Йоаким Груево. А ремонтът на трасето за Триводици върви в срокове. 

В момента се фризова асфалтовата настилка и се донасипват участъците за уширението на пътя, който ще е 7 метра. След това ще мине рециклатор, който ще смели чакъла и на следващия етап ще се вкара специален цимент, който ще циментира основата. Този слой е 25 сантиметра и служи за заздравяване на пътя, като по този начин се гарантира много години пътят да се запази в състоянието, в което ще бъде като нов. След циментирането на основата ще се пристъпи към полагането на двата пласта асфалт, обясни Георги Мараджиев.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?