71

Раздадоха курбан за здраве на Архангеловден в Стамболийски

На днешния голям християнски празник Архангеловден в Стамболийски беше раздаден курбан за здраве от именика Рангел Мараджиев и семейството му. Стотици жители на града и общината дойдоха на курбана, който бе раздаден пред параклиса „Св. Архангел Михаил“. Преди четири години именно Рангел Мараджиев и неговото семейство изградиха със собствени средства този параклис и го дариха на жителите на общината. Той е отворен всеки ден и се посещава ежедневно от местните християни, които идват тук да запалят свещ или да поседят в парка, който е до малкия православен храм.  

Рангел Мараджиев е син на кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев. В момента градоначалникът е на работно посещение в Германия, затова не успя да присъства на курбана, но в страницата си във Фейсбук публикува емоционален поздрав към сина си. 

Ето и посланието, което кметът Мараджиев отправи днес към своя син: „Честит празник, сине! И знай, че животът е като един голям супермаркет: Вземаш, каквото си искаш, но на изхода има каса и всичко се плаща! В живота на нашата фамилия за всичко имаме касов бон! Всичко сме си платили! Даже и на този ден не съм до вас, до най-любимите ми хора! Заслужава ли си – не знам! Но знам едно: Архангелите са тези, които стоят до Бог и всеки един от тях има своя мисия! Един Архангел вече не е между нас, но той изпълни своята мисия! Бог да бди над теб, над нас, да ни дава здраве и сили и да ни помага дълги години да изпълняваме и нашата мисия!“

 

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?