Японски студенти варят лютеница с майсторки от Куртово Конаре
- 10:50, 18.08.2024
- 10:58, 18.08.2024
- 2143
- 0
Японски студенти от гастрономическия университет в Кийото, Япония ще се запознаят с тънкостите в приготвянето на вкусната българска лютеница. Те ще гостуват на "Фестивала на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти - Куртово Конаре Фест 2024", който започва на 6 септември и ще продължи три дни с богата програма.
На площада в селото ще бъдат подредени щандове с местни плодове и зеленчуци, традиционни храни, ще има и изложение -базар на производители.
На 7 септември ще бъде сварена прочутата доматена супа, която след това всеки от гостите ще може да опита. Ще получи и филия, намазана с приготвената на място лютеница, забъркана от местния сорт чушки "Куртовска капия" и розови домати.
Жури ще дегустира домашно приготвената лютеница на претендентките за приза "Царица на лютеницата".
През трите дни ще има много поп, джаз и фолклорна музика за доброто настроение на гостите.