44

Японски студенти варят лютеница с майсторки от Куртово Конаре

Японски студенти от гастрономическия университет в Кийото, Япония ще се запознаят с тънкостите в приготвянето на вкусната българска лютеница. Те ще гостуват на "Фестивала на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти - Куртово Конаре Фест 2024", който започва на 6 септември и ще продължи три дни с богата програма.

На площада в селото ще бъдат подредени щандове с местни плодове и зеленчуци, традиционни храни, ще има и изложение -базар на производители.

На 7 септември ще бъде сварена прочутата доматена супа, която след това всеки от гостите ще може да опита. Ще получи и филия, намазана с приготвената на място лютеница, забъркана от местния сорт чушки "Куртовска капия" и розови домати.  

Жури ще дегустира домашно приготвената лютеница на претендентките за приза "Царица на лютеницата". 

През трите дни ще има много поп, джаз и фолклорна музика за доброто настроение на гостите. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Анкета

Как оценявате представянето на България на Олимпиадата в Париж?