2374

Потрес! 1619 души регистрирани на един адрес в Стамболийски

1619 души са регистрирани на един адрес в ромската махала в Стамболийски. Това каза на брифинг шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов. Става въпрос за ул. "Петко Р. Славейков" 31. "Разпоредил съм проверка на отдел "Икономическа полиция". Ще се уточнява реда на регистриране на адреса на хората и реда на издаване на лични документи", посочи Костадинов. Изказването му бе по повод възникналото напрежение в махалата в Стамболийски снощи и внушенията, че случилото се там има общо с провеждането на изборите. Зам.-шефът на полицията комисар Радослав Начев обясни фактологията. Около 18.30 часа вчера униформени с мотори подават сигнал за спиране на водач на мотопед. Той не се подчинява и започва преследване. При навлизане в махалата водачът изоставя мотопед и хуква да бяга. Жител на махалата който няма общо с инцидента, пречи полицията да го задържи. Тогава служителите на реда опитват да арестуват въпросния мъж, който им пречи да си вършат работата. В резултат на това напрежение се събира огромна тълпа, която скача на полицията. 


Двама униформени са ранени при започнало дърпане и съприкосновение. Единият е с наранявания по крайна, а другия на ръката. Веднага да предприети действия по установяване на виновните. Така след края на изборния ден, към 21 часа, се пристъпва към спецакция с Жандармерия и "Специализирани полицейски сили". Общо задържани са 5 души - всички замесени в случката, разпитани са свидетели. По отношение на физическата сила, употребена от полицаите, тя е използвана само там където е била наложителна, подчерта комисар Начев. 

Шефът на пловдивската полиция, видимо уязвен от коментарите по повод случката и унизителното отношение към униформени, посочи:

"Искам да съм много ясен и точен. Повече от месец действията на полицията целяха насищането със служители на реда именно в такива маргинализирани зони, каквито са ромските махали, каквато е и махалата е Стамболийски. Не съм чул други оплаквания от действията на полицията, освен от кмета на Стамболийски". 

Още по-любопитно е, че както беглецът с мотопеда, така и мъжът, скочил на полицаите, за да им попречи да го арестуват, са регистрирани на въпросния адрес - ул. "Петко Р. Славейков" 31. Постройките и имотите там са извън регулация, без очертания и огради. 

"Възникват много въпроси от всичко това, като например плащат ли се данъци и такси така, както прави всеки български гражданин. Отправям въпроси абстрактно, дано да се намери някой да отговори на тях", каза още старши комисар Костадинов. 

Той коментира също твърдението, че със засиленото полицейско присъствие в махалите се цели сплашване и упражняване на влияние върху гласоподавателите. "Напротив! Активното полицейско присъствие в махалите доведе до това да се сведе до критичния минимум възможността за купен вот", подчерта Костадинов. 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 9 оценки
4.8/5 от 9 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Айше

Айше

04.04.2023 | 08:57

И в къщи има много ора ама чак толкоз

Отговори
2 0
Александър

Александър

03.04.2023 | 22:04

Ах та го няма ген.Чочоолу.

Отговори
10 0
??????

??????

03.04.2023 | 21:53

Цялата циганска махала се води по адресна регистрация години на ул.П.Р.Слсвейков 31. Къде са институциите отговорни за ситуацията? Не е виновен тоз,който яде баницата,а този,който я дава. Толкова са изтървани вече тези ,че само такива като Кудоглу ,може да ги вразумят.

Отговори
12 0
Вики

Вики

03.04.2023 | 21:06

Мръсна циганска сган!! Ние им плащаме разходите-ЗАЩО??? ВСИЧКИ ЦИГАНИ НА САПУН!!

Отговори
14 0
Еех,

Еех,

03.04.2023 | 19:16

При бай тошо,как слушаха в махалите...

Отговори
27 2
Г.Мараджиев

Г.Мараджиев

03.04.2023 | 18:50

Много пъти ви разказвах за Георги Мараджиев, че е срам за ГЕРБ и Стамболийски! Дойде време да си отвори очите и полицията! Да видим и прокуратурата.......

Отговори
40 1
За кокошка няма прошка!За кон няма закон!

За кокошка няма прошка!За кон няма закон!

03.04.2023 | 18:37

Другарю Началник,защо не попитате лицето кмет на Стамболийски и лидер на ГЕРБ ,как така в един коптор извън регулация с регистрирани ,че живеят толкова много и хиляди хора!Големият кмет Мараджиев няма ли пръст в това за да гласуват за неговата партия на която той е Областен председател?Сега им ударяте 100 кила бой на тези ман га ли и ще си кажат всичко!И тогава почвайте с белезниците и ги навържете като три синджира роби всичките изборни измамници барабар с техния сценарист и бивш кмет на Пловдив ,Мамения!

Отговори
43 1
Шут

Шут

03.04.2023 | 18:32

Това ли са честните, по европейски избори?!

Отговори
29 0
Кметът

Кметът

03.04.2023 | 18:32

На това населено място, както и лицата издали адресни регистрации и лични карти на тези 1600 маймуни трябва веднага да бъдат съдени, осъдени и директно в затвора.Какви проверки, какви глупости ?!? Това е образцов случай!

Отговори
46 0
Цвета

Цвета

03.04.2023 | 19:08

То хубаво в затвора, но като гледам колко маймуни са на клона, май няма да има места. Трябва да се строи нов затвор.

Отговори
32 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?