2374

Пловдив през годините: "Архитектурата на модерния град" гостува на "Монди Стамболийски"

Лидерът в производството на целулоза и хартия даде нов живот на изложбата на "Марица"

Фотоизложбата „Архитектурата на модерния град“, част от поредицата „Пловдив през годините“ на вестник "Марица",  краси централната алея на предприятието за производство на целулоза и хартия "Монди" в Стамболийски. С пов­торно експониране се даря­ва втори живот на изложбата, която беше разположена на Римския стадион в центъра на Пловдив през последните месеци на 2021 г.

„Архитектурата на модерния град“ е поредната инициатива на вестник "Марица" и "Хермес медиа", които под формата на изложби разказват за значими факти, събития, имена и сгради от миналото и настоящето на Пловдив. В центъра на експозицията са сградите, които създават новия облик на града. Важно място в нея имат и техните създатели - архитекти, проектанти и строители, призвани да запазят и надградят богатите традиции на пловдивската архитектура и градоустройство.

Сградите в паната са разпределени в различни категории - жилищни, офис и промишлени, търговски центрове, болнични, спортни здания. Всички те пазят и надграждат културните традиции и със своя облик правят града под тепетата забележителен и неповторим.

Чрез фотоизложбата "Мон­ди Стамболийски" се старае да съхрани културното и историческото наследство в реги­она и да подпомогне изграждането и поддържането на национал­на гордост и самочувствие. От там възнамеряват да оставят паната поне година. Изложбата дава одухотвореност на фона на производствената среда. Тя е третата поредна. Предишните две били отново на вестник "Марица" - "Дарителите" и "Емблематичните марки на Пловдив", сред които бе и "Монди Стамболийски".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?