49

Откриха обновената част на бивш училищен стол в Перущица

Днес официално беше открита обновената част от бившия училищен стол, в която ще осъществява своята дейност Общинското предприятие “Благоустрояване, спорт и социални дейности”.
Част от строително-ремонтните дейности бяха финансирани по проект “Строително-ремонтни дейности на материална база за предоставяне на социални услуги в община Перущица“ от Фонд “ Социална закрила”, към МТСП.
С реализацията на проекта се преустрои част от кухненския блок в ОУ “Петър Бонев”, който не се ползва повече от 20 години за нуждите на „Домашен социален патронаж“. До момента, Домашният социален патронаж, в който се приготвя храна за 78 човека се помещаваше в стара, порутена и опасна сграда.
Освен напълно различната работна обстановка, с новите помещения има възможност да се увеличи капацитетът на патронажа и да се приготвя храна на повече нуждаещи се хора, обясни кметът на общината Мария Витанова-Вълканова.
"Грижата за възрастните хора е важна и се радвам, че с изпълнението на този проект ще успеем да запазим тази така важна за хората в община Перущица социална услуга и дори ще я надградим и увеличим", каза Вълканова.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?