71

Одобриха два от най-важните проекти на община Перущица

Община Перущица получи одобрение за финансиране на два от най-важните проекта за града.  Това са реконструкция на общински път PDV1323 от край с. Йоаким Груево до начало Перущица на стойност 5 093 471,62 лева, както и строителството и рехабилитацията на водопроводната мрежа на Перущица за 1 814 585,83 лева.

Проектът за основния ремонт на пътя Перущица-Йоаким Груево е във финалния списък с одобрени проекти, който е съставен от експертите от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и Националното сдружение на общините в Република България.
Кметът на Община Перущица Мария Витанова - Вълканова благодари на общинската администрация за положените усилия за изготвянето на изцяло нов проект, довело до получаването на разрешение за строеж и избор на изпълнител след проведена процедура по ЗОП.

"Гордея се, че успяхме да се справим за по-малко от 3 месеца, с процедури, които отнемат поне половин година!", каза Вълканова.

Според нея не по-малко важен е вторият одобрен проект, който включва подмяната на 8 км водопроводна мрежа в Перущица. Надявам се това да намали честите аварии и честата липса на водоподаване! Фактът, че и двата проекта са с избран изпълнител и няма необходимост да се съгласува нищо повече с финансиращия орган, ще ни даде възможност да стартираме тяхното изпълнение в най-кратки срокове, обясни Вълканова.

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?