Следвайте ни

Община Стамболийски закупи комунална техника за 1,2 милиона

viber icon

Общинското предприятие БКС – Стамболийски се сдоби с техника за комунална дейност на стойност 1,2 милиона лева.

Автопаркът се състои от три самосвала, два от които с контейнери за пясък и за вода и с гребло, два контейнеровоза, една сметосъбираща машина, с която сметосъбирачките в общината стават общо три, две фадроми, камион за строителната бригада към ОП БКС и машина за почистване на площадите - тази метачка е електрическа и напълно безшумна, така че гражданите няма да я чуват, когато сутрин се почиства.

Кметът на общината Георги Мараджиев днес представи на площада пред НЧ „Н. Й. Вапцаров“ новата техника и лично тества някои от машините. Те са закупени с отчисленията, които Стамболийски си върна, след като плати задълженията си към  Община Пловдив за депото в Цалапица. За да плати задълженията си Община Стамболийски изтегли заем – изплати дължимите 2,2 милиона на Пловдив и с отчисленията в размер на 1,4 милиона закупи новата техника за 1,2 милиона, като останалите 200 000 ще бъдат инвестирани в нови съдове за смет. „Винаги съм казвал, че гражданите на общината трябва да знаят къде отива всеки един общински лев и всяка една стотинка. Затова днес показахме на площада новите машини. Няма друга община, която да е направила това, което ние направихме.

През следващия мандат приоритетът ни ще бъде инфраструктурата - улици и тротоари, като ще вложим 3,5 милиона в тротоари в Стамболийски и 1,5 милиона в тротоари в четирите села. В цялата община ще изградим и LED осветление. Отново ще използваме всички начини, за да осигурим средствата – по европрограми, от капиталовата ни програма или кредит“, каза кметът Мараджиев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Браво

Браво

20.08.2021 | 14:23

Най добрият кмет

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?