Следвайте ни

Нов завод отваря 200 работни места край Стамболийски

viber icon

Инвеститори са готови да вложат 10 милиона евро в изграждането на завод за бетонови изделия на територията на община Стамболийски. С предприемачите се срещна кметът Георги Мараджиев, за да се запознае с намеренията им. В срещата участваха Иван Георгиев, управител на Персенк Инвест и инж. Бакърджиев и адв. Георгиева от екипа му. От страна на Общината с кмета бяха гл. арх. Михаела Йончева-Райчинова, гл. инж. Костадин Аврамов и юристът Мая Петкова. Намеренията на инвеститорите е да изградят модерен завод, като са се насочили към терен в Ново село, който не е земеделска земя и не попада в Натура 2000.

"Веднага искам да кажа, че не става дума за опасно за екологията производство. Напротив, говорим за производство на изделия от земновлажен бетон, при което не се генерират никакви опасни отпадъци", каза кметът на община Стамболийски. Новото предприятие ще даде възможност за работа за 50 души, които ще са от общината и ще работят на терен и още 150 души, които косвено ще работят с фирмата. Желанието на инвеститорите е да пуснат пробно завода през март-април догодина и през май вече да са на пазара. "Запознах се с идейния проект и мога да ви уверя, че става дума наистина за много съвременен завод с най-висок клас машини и технология. На територията на страната има само още два такива завода – във Варна и в Елин Пелин.

Инвеститорите са огледали места за изграждането на завода и в други общини, но са избрали нашата, заради близостта до жп-линия и магистрала и заради географското разположение, което е буквално в центъра на България. За сериозните намерения на инвеститорите говори и това, че са кандидатствали за европейско финансиране на завода, но тъй като в момента не могат да получат такова, са намерили по друг начин средствата. От нас като общинска администрация поискаха да им съдействаме за по-бързо издаване на необходимите документи, за което аз обещах пълна подкрепа. Не на последно място, когато се изгради този завод, фирмата ще бъде регистрирана в нашата община и ще плаща тук данъци, 30 камиона са 130 000 лева приход в общинската хазна", каза още Георги Мараджиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Bai pesho

Bai pesho

03.06.2021 | 22:53

А за незаконното копаене на баластра край р.въча от фирма Пимк, или те са си купили вашето мълчание

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?