Следвайте ни

Незаконни бакалии никнат в ромските махали край Пловдив

Актове отнесоха собствениците на три обекта в Стамболийски и Ново село

viber icon

Незаконни хранителни магазини никнат в ромските махали на Стамболийски и Ново село, алармираха жители. Те помолиха за съдействие кмета на общината Георги Мараджиев за разрешаване на проблема.    

"По време на срещите ми с жители на Стамболийски и Ново село, много хора ми споделиха, че има незаконно работещи хранителни магазини в ромските махали и ме помолиха за съдействие тази незаконна дейност да бъде спряна. Затова започваме масови проверки за такива незаконни магазини", коментира Мараджиев преди дни.

Първата проверка вече е извършена в Стамболийски, където в ромската махала бе установен един магазин без редовна документация. На собственика е съставен акт в размер на 2000 лева.

При съвместна проверка на Българска агенция по безопасност на храните, Регионалната здравна инспекция, общината и полицията бе направена инспекция и в Ново село, където са проверени пет обекта. На два от тях бяха са съставени актове, всеки по 1000 лева за липса на регистрация на обектите. Според специалистите това на практика означавало, че са незаконни.

В деня на проверката обаче два от магазините се оказали заключени, въпреки че малко преди това те работили, твърдят хора от махалата. 

Няма да им се размине, те ще бъдат проверени през някой от следващите дни, стана ясно по време на проверката.

Тази седмица започват проверки и за незаконните къщи в квартал "Север" в Ново село. Инспекцията отново е по молба на хора от селото, които се оплакали от пренаселване на квартала от роми, които строят незаконни къщи.

Във връзка с незаконното строителство в квартал „Партизана“ в Стамболийски пък стана ясно, че процедурата е преминала и администрацията на общината е подготвила предписания за доброволно събаряне на незаконните постройки. Ако не бъдат премахнати от собствениците им, ще преминем към принудително събаряне, обясни кметът Георги Мараджиев.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Коментари (2)

ха - ха

17.07.2019 | 08:35

И какво ще направят? Дали ще ги затварят, дали ще глобяват... дали ще оправят икономиката?

Отговори
3 0

селски

17.07.2019 | 08:26

Георги Мараджиев да оправи училището в Ново село - много старо, грозно и неприветливо. Някой ден може да падне.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?