Следвайте ни

Малчуганите на Ново село влязоха в обновена забавачка

viber icon

Двама кметове посрещнаха децата на Ново село в местната забавачка. 

"Няма нищо по-хубаво от това първият ти работен ден от седмицата да започне с детски усмивки и радост в детските очи. Така започна рано тази сутрин моят работен ден, след като с кмета на Ново село Иван Стойчев още в 7 часа бяхме в новата детска градина в селото, за да посрещнем първите малки посетители след карантината и след ремонта на детската градина", каза кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев.

Заради ситуацията нямаше как да бъде направено официално откриване на новата градина, която след спечелен проект се превърна в най-красивото детско заведение в областта, обясни Мараджиев.

"Успяхме обаче да създадем малък празник, като подарихме на децата по едно българско знаме и аз съм щастлив, че видях радостта в очите им, когато влизаха в красивия двор с новите детски площадки. Персоналът на детската градина също посрещна децата с българския флаг, който бе сложен на фасадата на ремонтираната сграда", сподели кметът на общината.

В първия работен ден след отварянето на детските градини в Ново село дойдоха повече от 30 деца. Директорката на забавачката Мария Дудова бе създала необходимата организация за влизане и излизане от градината, като пътят бе посочен със стрелки. Има и организация за приема на децата вътре, като на всеки малчуган се измерва температурата, а персоналът работи с маски и ръкавици.

"Родителите могат да бъдат спокойно, че в детската градина в Ново село може да се осигури дистанция дори в двора, защото е огромен и с много съоръжения за игри. Може да се каже, че всяко дете ще има своя люлка или катерушка, защото са десетки. Отделно има мини футболно игрище, детска сцена, пясъчници, беседки и масички с пейки. Пожелавам на новоселци, на техните деца и на персонала на детското заведение да ползват със здраве обновената градина!", каза Георги Мараджиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?