Следвайте ни

Край Триводици: Хванаха тир, опитал да изхвърли незаконно 14 т кабелни изрезки

viber icon

Кметът и служители на Община Стамболийски пресякоха опит на ТИР да изсипе незаконно кабелни изрезки край бившата кариера на село Триводици.

"След сигнал за забелязан ТИР, който изхвърля боклуци в землището на Триводици, изпратих незабавно полиция и комисия от общинска администрация – зам-кметът Теодора Вълканска, директорът на „УТ, СП и ОС, ОК“ инж. Костадин Аврамов, н-к отдел "СП и ОС, ОК" Величка Ангьозова, екологът Стоянка Михайлова и главният специалист контрол по строителството Николай Доганов. На място е установено, че шофьорът на камиона е започнал изхвърлянето на отпадъците, разказа кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев.

Той обясни, че пред комисията шофьорът казал, че камионът е на кмета на Пещера. Става дума за 14 тона кабелни изрезки. Незаконната дейност е преустановена незабавно, като на шофьора и фирмата собственик на камиона са съставени актове. Сезирани са прокуратурата и РИОСВ, обясни кметът на Община Стамболийски. Той благодари на полицията за бързата реакция и съдействието.

ПОЗИЦИЯ

Йордан Младенов, кмет на Пещера:

Нямам фирма, нито нещо общо с този камион

През последните 10 години, откакто се занимавам с политика и съм публична личност, не съм имал фирма, нямам нищо общо с този камион, за който се твърди, че е мой. Това заяви пред репортер на "Марица" кметът на Пещера в отговор на обвиненията от колегата си Георги Мараджиев, че камион с отпадъци, изсипани край Триводици, е на Младенов. Припомняме, че преди мандата си в местната власт той беше и депутат от листата на БСП.

Пещерският кмет подчертава, че не бива името му така лекомислено да бъде въвличано в скандали. Когато научил, че са посочили него като собственик на камиона, той проверил как стоят нещата, за да е наясно за себе си.

"Да, фирмата е на мои близки, но не е моя, казва градоначалникът. Дружеството изпълнява транспортни услуги. За този курс има абсолютно всички документи - от заявка на услугата от трета фирма, товарителница, разтоварен адрес, фактура и дори се очаква всеки момент заявителят да си плати за извършената дейност. За мен това е опит за политизиране на частен казус, с който нямам нищо общо. А и близките ми нямат - те са изпълнявали заявка на клиент. Нека оставим полицията и прокуратурата да проверят случая и тогава да го коментираме. Проверката им на място не е установила нарушения и шофьорът е освободен почти веднага. Не е вярно, че са му съставени актове. На мястото е имало и други камиони, които са извършвали същата услуга, те обаче не са снимани и не са качени във Фейсбук".

Младенов допълва, че се е свързал с Георги Мараджиев, за да му потърси сметка за тези твърдения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Запознат

Запознат

21.07.2021 | 13:39

Това на снимката е просто седлови влекач с полуремарке. Вземете се ограмотете какво означава ТИР и тогава пишете!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?