49

Комисия проверява рибарник край Йоаким Груево

Комисия от Община Стамболийски извърши проверка на място в местността "Елака" в обект "Рибарник" - развъдник на риба в УПИ 016032-рибовъдство по КВС на село Йоаким Груево. Комисията е назначена още на 31.12.2021 година, като преди проверката на място започна обстойна проверка на документите на обекта, която продължава и в момента. В комисията участваха зам.-кметът Теодора Денева, гл. арх. Михаела Йончева-Райчинова, директор дирекция "ТСУ" инж. Костадин Аврамов, екологът Стоянка Михайлова и гл. специалист "Контрол на строителството" Николай Доганов. Констатирано е, че теренът е необезопасен и това създава реална опасност за свличане на земни маси, включително и на дигата.

Мястото не е оградено и има опасност от падане на хора и животни във водното огледало. Има изместване на СМР, като са пропуснати 7-8 декара от строителното разрешение, а същите са работени в съседен имот на същото лице. Ще бъде назначено геодезическо заснемане, за да се установи с точност нарушението. Не на последно място няма създадена организация за почистване на тежката техника, която пренася огромни количества кал и пръст на главния път и това е сериозна предпоставка за ПТП-та. Това бе констатирано преди няколко дни лично и от кмета на общината Георги Мараджиев, който разпореди на собственика на рибарника да вземе мерки по почистването на пътя.

„След днешната проверка ще бъде издадено предписание за възстановяване на имота, в който има навлизане и връщане на СМР в границите на имота, за който има издадено строително разрешение. Разрешението за строеж е влязло в сила и не може да бъде отменено. Има издаден протокол за откриване на строителна линия. Това, което може да се направи, е да се спре строителството във връзка с констатирани нарушения и строителни дейности в отклонение от одобрения инвестиционен проект.

За всички констатирани нарушения ще бъдат сигнализирани компетентните органи. Всичко възможно ще направя до няколко месеца този обект да бъде спрян“, коментира кметът Мараджиев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Еколога

Еколога

20.01.2022 | 09:09

Къде са инертните материали и хумосния слой???

Отговори
4 0
Достатъчно

Достатъчно

20.01.2022 | 00:16

До кога ще се прожектира тази анимация?!?!?!?! Стига дивотии!

Отговори
5 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?