Следвайте ни

Затягат мерките в Стамболийски, кметът готов за КПП-та и вечерен час

viber icon

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев обяви, че е готов на още по-крути мерки, за да се спре разпространението на заразата COVID-19, която не подмина и общината. Случаите на заразени са вече четири - един в града и три в село Триводици. Ето какво каза още той в обръщение към жителите:

„Обръщам се към всички жители на община Стамболийски. Уважаеми съграждани, спазвайте стриктно правилата, спуснати от Националния оперативен щаб. Носете маски и стойте на разстояние един от друг.

В същото време, ние продължаваме ежедневната дейност в борбата със заразата, като се извършва редовно дезинфекция, а от събота и понеделник ще използваме и машина за пръскането на обществените места. Няма да бъде отворен пазарът, но земеделските производители, регистрирани с постоянен или настоящ адрес на територията на общината могат да продават продукцията си (плодове, зеленчуци и посадъчен материал) на тротоара пред домовете си без да плащат тротоарно право.

Както казах и преди две седмици, няма нужда да идват до Общината за такова разрешение. Както всички знаем, вирусът не подмина и нашата община. ИМА ОЩЕ ЕДИН СЛУЧАЙ И С НЕГО СЛУЧАИТЕ СА 1 В ГРАД СТАМБОЛИЙСКИ И 3 В ТРИВОДИЦИ. Съвместно с областния управител Дани Каназирева, РЗИ, Общинския кризисен щаб и Областната дирекция на МВР предприемаме необходимите мерки, особено в Триводици. Още от днес там започваме пръскане по домовете и по улиците по два пъти дневно, засилваме контрола за носене на маски и предотвратяването на събиранията на хора.

Искам да благодаря на директора на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, на началника на полицията в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев и на служителите на СОТ-а в Стамболийски за помощта, която ни оказват, защото без тях нямаше как сами да осъществим тези сериозни и мащабни мерки на контрол.

Готов съм обаче и на по-крути мерки, за да спрем разпространението на вируса, като въвеждане на контролиран достъп за влизане и излизане от Триводици, вечерен час и всичко, което касае здравето и живота на хората. Всичко, което предприемем ще бъде съгласувано с Националния оперативен щаб и с Областния кризисен щаб. Ако броят на заразените в Триводици продължава да расте, пак казвам: ГОТОВ СЪМ НА НАЙ-СТРОГАТА МЯРКА, ЗА ДА ОПАЗИМ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ХОРАТА В ОБЩИНАТА.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Сашо

Сашо

23.04.2020 | 17:28

Ами да ще затворят тъпото селце със заспалия кмет, що не затворят някое от другите села в общината??? И от тоя грип бизнес почнахте да правите

Отговори
3 1
отрепки

отрепки

23.04.2020 | 16:19

Бе ненормалници какво ще затваряте бе, затваряйте циганските махали, дето е заразата. До кога ще ни правите на идиоти??????

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?