Следвайте ни

Кметът на Стамболийски прибира с бус непослушните от улицата

viber icon

Нова  заповед с по-строги мерки  пуска кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев по време на извънредното положение. Тя е провокирана от това, което градоначалникът видял през уикенда по улиците на града. 

„Направихме проверка в събота и неделя дали се спазват мерките да се ограничат разходките на открито и да няма струпване на хора в парковете и съм крайно разочарован от това, което видях! По парковете почти навсякъде имаше възрастни хора, имаше и деца по площадките. Сега вече съм убеден, че без строги мерки и глоби, ще продължи това струпване на хора навън. С риск да не се харесам на много хора, дори с риск да не спечеля следващия кметски мандат, ще бъда безкомпромисен и ще прилагам Закона с цялата му тежест без да се съобразявам с близки, приятели, избиратели от различни етноси или партийна принадлежност”, каза Георги Мараджиев.  

Той обясни, че служебният бус също ще се използва в създалата се ситуация за борба с коронавируса. Той ще бъде оборудван с озвучаване и лично кметът ще пътува  с него и ще призовава хората, които са навън, да не излизат безцелно от домовете си.

 „Ако до няколко дни не видя резултат от тази моя заповед и ако отново има по парковете хора без гражданско съзнание, ще бъда принуден за въведа вечерен час и да сложа под карантина не само ромските махали, а и цялата община”, категоричен  бе кметът на Община Стамболийски. 

Междуременно стана ясно, че работата на болницата в града спира и пациентите ще бъдат насочвани към други лечебни заведения в Пловдив. Спира и безплатният общински транспорт. Целта е да се предпазят града и четирите села от заразата. 

 

 

 

 

.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?