Следвайте ни

Кметът на Стамболийски стартира мандата с награда

viber icon

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев стартира втория си мандат ударно - с поредната награда.

Тя е  годишната награда на „Фондация за прозрачни регламенти” в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и граждани за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” и е под формата на статуетка и грамота. След една година г-н Мараджиев трябва да върне статуетката във Фондацията, за да отиде при негов приемник в добрите общински практики. Практиката, заради която кметът на Стамболийски получи приза е „Открита приемна на кмета“.

Приемната бе създадена преди три години и до края на първия мандат на Георги Мараджиев работеше редовно. Ще продължи и през настоящия мандат, като ще стартира веднага след зимата. Тя се организира на площада на ул. „Търговска“ в град Стамболийски, където има поставени специални маса и столове за кмета и гражданите.

Редовно в приемната участват и зам.-кметовете, както и началниците на отдели в общинската администрация. Одобрението от страна на гражданите за този директен контакт с администрацията е голямо, заради възможността бързо да се посочат проблемите, някои от които се решават на място в приемната.

Наградата бе връчена на кмета по време на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе днес в Смолян. Практиката на Стамболийски бе презентирана пред кметовете на другите общини и областни управители, които участваха във форума. Част от тях  проявиха интерес и желание да направят подобни приемни в своите общини.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?