Следвайте ни

Кметът на Стамболийски изригна: Не питат за какво е кредитът, но гласуват против

viber icon

Кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев публикува гневен коментар в страницата си във ФБ. Поводът бе последната сесия, на която с гласовете на съветниците от ГЕРБ бе взето важно решение за общината - поемането на дългосрочен заем в размер на 3,5 млн. лв.  Против предложението гласуваха от БСП.

Ето какво написа Георги Мараджиев: 

"На днешната сесия на Общинския съвет с гласовете на съветниците от ГЕРБ бе взето важно решение за община Стамболийски. До един обаче групата на БСП гласува „против“ Общината да поеме дългосрочен заем в размер на 3,5 милиона. Тези пари са, за да покрием задълженията си към депото в Цалапица в размер на 2,6 милиона, а 900 000 ще са за плащане на стари задължения от 2013 до 2015 г. За депониране на отпадъците от 2012 година насам дължим сумата от 2,6 милиона на Община Пловдив.

Ще ги платим с този заем и веднага след това по чл.64 в хазната на Стамболийски ще влязат 1,8 милиона лева обратно от отчисления. 600 000 лева от тях ще вложим в компостиращата инсталация, от която Стамболийски ще има 60 % и ще е изградена на територията на Съединение, защото кметът на новоселци през миналия мандат, който беше от БСП, бойкотира проекта.

С останалите 1,2 милиона ще бъде закупена нова техника за БКС – 2 ФАДРОМИ, 1 ДРОБИЛКА, 2 САМОСВАЛА, 2 КОНТЕЙНЕРОВОЗА, 1 СМЕТОВОЗ, 1 МЕТАЧНА МАШИНА и КОМБИНИРАН ЗА ОПЕСЪЧАВАНЕ И МИЕНЕ НА УЛИЦИТЕ СНЕГОРИН. Така че, ние, когато теглим кредити, знаем за какво ги теглим и знаем какво ще получим след това. Другите, когато теглят кредити, закопават общината. Точно, както предишното управление с подкрепата на БСП я закопа със заема от 4 758 000 лева, който е краткосрочен и изтеглен една година преди края на мандата с една година гратисен период за плащанията.

Така още в началото на първия си мандат имах едно наследство, което трябваше да започна да изплащам. Циничното е, че в решението за кредита, което единодушно тогава е било подкрепено от БСП и можете да го видите долу на снимките, е записано, че парите са необходими за собствен принос на Община Стамболийски за изграждане на канализация. Пълна лъжа! Били са, за да бъдат платени КОРЕКЦИИ В РАЗМЕР НА 3,8 милиона, САНКЦИЯ, наложена за неправилен избор на фирма изпълнител, която е била трета класирана и след това става първа. Общинският съвет тогава е бил заблуден или може би незаблуден и с ясно съзнание тогава колегите от БСП са подкрепили кредита, т.е. БСП са подкрепили закопаването на общината в дългове, които ние днес плащаме.

Но такова им е поведението на всички с партийна книжка от БСП и управлението им е същото. И каквото беше управлението от Луканов до Станишев и Орешарски, такова им е и на местно ниво. Както казах и на сесията на съветниците от БСП: Не питате за какво искаме да теглим кредит, но гласувате „против“. Иначе чета на кмета на Йоаким Груево Наум Нихтянов изказванията като лидер на БСП. Става ясно, че един селски кмет, колкото и да е голяма мечтата му да е кмет на община, той винаги ще си остане селски кмет.

Даже не беше днес на сесията, обаче не отказа парите, които „лошото“ правителство на ГЕРБ ми отпусна след като лично ходих до София, за да ги издействам ЗА ДОИЗПЛАЩАНЕ КАНАЛИЗАЦИЯТА НА ЙОАКИМ ГРУЕВО – БЛИЗО 800 000 лева. И една неуспяла кандидат-кметица от БСП - Венера Башова, която два пъти я бия на избори, и тя декларации чете против управлението на ГЕРБ в общината! Ама се радва на хубавите кабинети, които ползва в поликлиниката, след като НАПРАВИХМЕ РЕМОНТА с 850 000 лева, отпуснати от същото това „лошо“ правителство на ГЕРБ.

Днес и тя бойкотира решението за кредита, обаче не се е противопоставила на кредита, изтеглен от предишното управление, който сега ние плащаме. Можете да видите списъка на втората снимка с цялото ми наследство от задължения, оставено от предишната общинска управа. За всички съм сключвал споразумения, за да спра съдебните дела срещу Общината и да не бъдат блокирани сметките й. ЗАВАРИХ 7 873 593 лева ДЪЛГОВЕ, 6 068 530 лева СА ПЛАТЕНИ.

Така че, като казвам, че преди нас са теглили заеми, за да закопаят в дългове Община Стамболийски, имам предвид всичко това. Ние обаче сме доказали, че всяка една изтеглена стотинка е отишла по предназначение – точно, ясно, конкретно до лев и резултатите са видими! Това е, което имах да кажа относно кредита, който ще върнем до стотинка и който не е краткосрочен заем. Теглим го за години напред – за толкова години, колкото ГЕРБ ще управлява тази община"!
 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?