Следвайте ни

Кметът на Стамболийски и WWF засадиха нова гора край града СНИМКИ

viber icon

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев участва в кампанията по възстановяването на крайречната гора до моста на река Марица в Стамболийски.

Инициативата е на WWF, подкрепена е от „Монди Стамболийски”, а Общината участва като партньор. При старта на залесяването кметът, който засади една фиданка източен чинар, обяви, че ангажимент на общинската администрация ще е да опази новата гора от вандали, както и да монтира охранителни камери, за да не се изхвърлят боклуци на мястото.

В същото време общинската комунална фирма БКС ще извършва редовно почистване и поддръжка на новозалесената местност. В старта на кампанията участваха още зам.-кметът Теодора Вълканска и секретарят на Общината д-р инж. Даниела Кръстева.

Включиха се и много доброволци от WWF, които до края на деня ще засадят 1600 фиданки от различни растителни видове - бяла върба, черна и бяла топола, полски ясен, черна елша, полски бряст и летен дъб. „Акцията е от изключително значение за спиране ерозията на брега на реката, както и за опазване на животинския свят, който обитава крайречието”, подчерта кметът Георги Мараджиев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?