Следвайте ни

Кметът на Стамболийски и WWF засадиха нова гора край града СНИМКИ

viber icon

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев участва в кампанията по възстановяването на крайречната гора до моста на река Марица в Стамболийски.

Инициативата е на WWF, подкрепена е от „Монди Стамболийски”, а Общината участва като партньор. При старта на залесяването кметът, който засади една фиданка източен чинар, обяви, че ангажимент на общинската администрация ще е да опази новата гора от вандали, както и да монтира охранителни камери, за да не се изхвърлят боклуци на мястото.

В същото време общинската комунална фирма БКС ще извършва редовно почистване и поддръжка на новозалесената местност. В старта на кампанията участваха още зам.-кметът Теодора Вълканска и секретарят на Общината д-р инж. Даниела Кръстева.

Включиха се и много доброволци от WWF, които до края на деня ще засадят 1600 фиданки от различни растителни видове - бяла върба, черна и бяла топола, полски ясен, черна елша, полски бряст и летен дъб. „Акцията е от изключително значение за спиране ерозията на брега на реката, както и за опазване на животинския свят, който обитава крайречието”, подчерта кметът Георги Мараджиев. 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?