3906

Кметът на Перущица: Днешният празник е един от най-светлите и български

Кметът на Община Перущица Мария Витанова-Вълканова поздрави днес всички ученици,учители,културни дейци и съграждани с един от най-светлите български празници - Денят на славянската писменост и култура. Ето какво каза в обръщението си Вълканова:

Уважаеми учители, ученици, културни дейци, съграждани и приятели,

Днешният празник е един от най-светлите и най-българските празници.
На него изказваме заслужено признание на всички, които работят в сферата на образованието, развитието на културата и просветата.
Поклон пред всички съвременни просветители и будители, пред усилията и стремежа за съхранение и развитие на нашата културна идентичност и опазването на българската духовност!

Скъпи ученици, пожелавам Ви много вяра, сила на духа и успехи!
Радвам се, че вчера в навечерието на празника, спазихме една 150 годишна традиция в Перущица и проведохме шествие с фенерчета! Светлината е символът на знанието и озареният отново със светлинки площад ми дава увереност, че Перущица винаги ще е място на родолюбието и съхранените традиции.

Всяка година в навечерието на 24 май, община Перущица връчва награди за доказани постижения в сферата на образованието и културата. И тази година обявихме номинираните от образователните и културни институции в града.
За мен беше чест и удоволствие да им връча грамоти и подаръци за техния принос.
Честит Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?