Следвайте ни

Изграждат закрито футболно игрище в Стамболийски

viber icon

Двама млади хора от Стамболийски - Добринка Стоянова и Георги Панайотов, искат да инвестират в местния спорт, като изградят закрито футболно игрище. Двамата представиха предварителния проект за спортното съоръжение пред кмета на общината Георги Мараджиев.  

Става дума за закрито игрище тип балон, но със стабилна конструкция, за да може през лятото да се отваря и да става открито игрище. Размерите са 25 на 44 метра, а височината около 5 метра, когато е закрито. В същото време покривът и стените ще са прозрачни, за да се ползва през деня естествената светлина. Идеята е първоначално да се изгради игрището, а на един следващ етап към него да се направят съблекални с бани и кафене.

Предложението от страна на Георги и Добринка е те да инвестират средства в игрището, а Общината да им предостави терен, като това партньорство ще бъде под формата на концесия за определен срок. Игрището ще се ползва като частно съоръжение, но три пъти седмично ще се отдава безвъзмездно за тренировки и мачове на общинския футболен клуб "Тракия", като ще се ползва както от детско-юношеския отбор, така и от отбора на мъжете.

„Веднага подкрепих предложението, още повече, че съвсем скоро стартираме планирания ремонт на всички паркове в общината. Вече сме готови с проектирането и избора на изпълнители за този ремонт, като в големия парк в "Полатово" и в заводския парк имаме терени за спортни площадки и може в един от двата да се направи това игрище.

Ще го обмислим и ще изберем най-удачния вариант, за да не пречим на живеещите в близост и в същото време да има вода и ток на мястото. Веднага след като се оправи времето, ще започнем ремонтите, които ще се извършват едновременно и в града и в четирите села, където започваме оформянето на новите центрове. Смятам, че за ремонта на всички паркове ще са необходими три месеца”, каза кметът Георги Мараджиев.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?