Следвайте ни

Изграждат водопровод в квартал на Стамболийски

viber icon

Областният управител Дани Каназирева бе днес на място в Стамболийски, за да се запознае с проблеми, свързани с водопровода на цял квартал в града. Преди това Дани Каназирева е имала среща с Инициативен комитет от Стамболийски, който е настоявал за помощ за изграждане на нов водопровод. Става дума за квартал в „Полатово“, където преди три години със средства в размер на 600 000 лева, отпуснати от правителството на Бойко Борисов, бе изградена канализация, защото по някакви причини по време на изграждането на канализацията на града, този квартал е бил пропуснат. „Тогава нямаше средства да се поднови и водопроводът и в момента нуждата от този ремонт е крайно належаща“, каза кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. По думите му проблемът идва от там, че с времето кварталът се е разраснал и по-голямото потребление на вода е причина за спадане на налягането. Така водата не може да стигне до етажите на къщите. 

„Поех ангажимент към хората да направим среща с ръководството на ВиК и чрез договор за съвместни дейности ВиК да предостави тръбната мрежа, а кметът на Стамболийски се ангажира да поеме изкопните дейности, за да може в най-кратки срокове да решим проблемите на този квартал“, каза областният управител. От своя страна кметът Георги Мараджиев коментира, че ако предварителните процедури се извършат бързо, до 10-15 дни може да започнат изкопните дейности и скоро хората ще имат нов водопровод. „Това ще удовлетвори и изискванията на кандидат-инвеститорите, които имат интерес към терени в този квартал, но заради водопровода до момента са били спирани“, каза още кметът.

„Дали сме дума, благодаря на кмета, че ще поеме немалка част от работата. Сега предстои срещата с ВиК, бързо придвижване на процедурата и изграждането на нов водопровод“, допълни Дани Каназирева. 

В Стамболийски тя посети и терена покрай река Марица до Пречиствателната станция, който се нуждае от спешно почистване. Областният управител разговоря за това и с кмета на Стамболийски, като двамата са единодушни, че е крайно необходимо тук коритото на реката да се почисти от наносите и растителността, за да не се затруднява работата на пречиствателното съоръжение. „Изцяло ще се съобразим с искането на кмета на общината и почистването ще е на километър след моста, така че гражданите може да са спокойни, че няма да има опасност от подкопаване на основите“, каза областният управител. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

22.02.2021 | 19:20

Подредиха листата на 17 ИР

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай