Следвайте ни

Избират Царица на лютеницата в Куртово Конаре днес

viber icon

Днес селото на куртовската капия и розовия домат - Куртово Конаре, ще избере Царица на лютеницата. Призът ще бъде връчен на най-добрата майсторка на зеленчуковото пюре. Конкурсът е част от празника на чушката, домата, традиционните храни и занаяти. 

Днес в 10 часа местни производители ще подредят щандове с  плодове и  зеленчуци, отгледани в района. Час по-късно е дегустацията на журито, което ще посочи най-вкусно приготвената домашна лютеница. За класирането се приема само ситно-смляна традиционна лютеница.

В 13,30 часа се очаква на площада домакините на празника да почерпят гостите и местните с лютеница и доматена супа, забъркани с розов домат и чушки куртовска капия. 

В 16 часа ще бъде обявена и Царицата на лютеницата. Избран ще бъде още и най-атрактивен щанд и пазител на традицията. 

Тази година програмата на фестивала бе съкратена, за да се избегне струването на посетители заради епидемиологичната обстановка в страната. От програмата отпадна фолклорната и рок програма. 


Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?