1939
Следвайте ни

Грандиозно откриване на екопарка в Стамболийски СНИМКИ

viber icon

Първият по рода си общински екопарк бе открит снощи в Стамболийски. Той се намира в центъра на града до читалище „Н. Й. Вапцаров”. В парка има над 20 съоръжения, голяма част от които са екстремни за катерене и скачане, като са съобразени за деца до 12-годишна възраст.

Има люлки, пързалки и батути. Сред атракциите, които представляваха най-голям интерес за децата при откриването на парка бяха 30-метровият лифт, мостът и въжената кула за катерене. Опашка от деца се изви пред трите батута и пред ударните музикални инструменти, които са сложени на входа на парка. Има мост и две кули с пързалки, множество разнообразни люлки и лабиринти, в които има препятствия за преодоляване.

Стотици деца имаха възможност да изпробват съоръженията веднага след откриването на парка, който е напълно безплатен. Освен за децата, от общинската администрация са помислили и за родителите, за които има пейки и маси, които са разположени до съоръженията и под дърветата. В съседство е сложена сцена, на която има възможност да се провеждат различни забавни мероприятия като детски дискотеки, концерти и театрални спектакли.

Снощи тук бе организирана детска дискотека и забавни игри с аниматори. „Този парк е мечтата на всяка една община, на всеки един град, на всяка едно населено място и най-вече на всички деца. Щастлив съм, че сбъднахме тази мечта в Стамболийски“, каза кметът на общината Георги Мараджиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Сашо

Сашо

16.09.2021 | 15:11

Браво кмете.досега такъв кмет не имало.браво

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?