3906

Георги Мараджиев: Разбрах от медиите, че ще съм обвиняем!

"Разбрах от медиите, че ще съм обвиняем! Това е политически удар! Атаките срещу Бойко Борисов, Делян Добрев и мен са синхронизирани!", коментира кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев и координатор на ГЕРБ- Пловдив област. Той публикува подробен коментар за призоваването му в Окръжна прокуратура -Пловдив, за да бъде привлечен като обвиняем. Привикана е била и заместничката му Теодора Вълканска. През ноември м.г  в сградата на общината влезе полиция, по време на полицейската акция обясниха, че се проверяват обществени поръчки по сигнал за злоупотреби с еврофондове. 

Ето какво коментира в социалната мрежа преди минути кметът на Община Стамболийски и координатор на ГЕРБ- Пловдив област Георги Мараджиев:

 

Разбрах от медиите, че ще съм обвиняем!
Това е политически удар! 

Във връзка с появили се публикации, съдържащи манипулативни твърдения, заявявам, че до момента не съм бил задържан по никакъв повод. В края месец ноември имаше безпрецедентна акция на икономическа полиция, при която тежко въоръжени полицаи нахлуха в дома на сина ми, в управляваната от него фабрика, както и в помещенията на Община Стамболийски. 

Същата вечер, около 23.00 часа, бях разпитан в качеството си на свидетел по образувано досъдебно производство, образувано срещу неизвестен извършител. До момента, седем месеца по-късно, не съм бил уведомяван за никакви действия по делото, не съм бил разпитван, не са били разпитвани и служители на Община Стамболийски, не ми е известно да са извършвани каквито и да е действия! 

Днес, преди да си тръгна от работното си място, ми беше връчена призовка за явяване в качеството ми на обвиняем. Нямам никаква представа, разбрах от медиите, че ще съм обвиняем! Атаките спрямо мен целят политически удар! Атаките срещу Бойко Борисов, Делян Добрев и мен са синхронизирани! Във връзка с появили се публикации, съдържащи манипулативни твърдения, заявявам, че до момента не съм бил задържан по никакъв повод. В края месец ноември имаше безпрецедентна акция на икономическа полиция, при която тежко въоръжени полицаи нахлуха в дома на сина ми, в управляваната от него фабрика, както и в помещенията на Община Стамболийски. 

Нямам никаква представа в какво ще бъда обвинен и въз основа на какви доказателства. Намирам за тенденциозно информация за обвинението на прокуратурата да се появи по медиите, преди аз да знам за това. Получава се така, че прокуратурата търси медиен ефект, разгласявайки информация по медиите, преди да уведоми мен! Поради това си задавам въпроса: Защо е нужно това? Мога да си обясня тези действия на прокуратурата като опит за нанасяне на репутационни щети, както за мен в лично качество, така и за ПП ГЕРБ, чийто регионален лидер съм аз. 

Намирам тези действия на прокуратурата в пряка връзка с действията срещу лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов, който вече на няколко пъти беше призоваван на разпит по различни медийни дела. 

Същото е и по отношение на друг лидер на ГЕРБ – Делян Добрев, по производства, продължаващи десет години. Тоест атаката срещу Бойко Борисов, Делян Добрев и срещу мен е синхронизирана! 

Твърдя, че прокуратурата за пореден път се опитва да влияе върху политическата обстановка в страната, чрез действия насочени срещу видни лица в ПП ГЕРБ, дискредитирайки както партията, така и нас в лично качество. 
Настоящият момент се явява благоприятен за политически атаки срещу ГЕРБ! Това е така предвид скандалите в други политически партии, замразяването на преговорите за съставяне на правителство от страна на ГЕРБ и реалната възможност страната да бъде изправена пред шести поред парламентарни избори. 

Наближават и местни избори, което само потвърждава мнението ми, че атаките спрямо мен целят политически и медиен удар, а не търсене на справедливост. Няма за какво да се притеснявам, не съм извършвал нищо незаконно, което и ще бъде доказано!

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?