Следвайте ни

Двойникът на Ламбо се оттегля след 43 г. във властта

viber icon

Тодор Атанасов е осми мандат управник на Ново село, община Стамболийски, и е един от рекордьорите. Кмет е още от времето на соца и през годините не изневери на партията си БСП.  Обяснява, че не обича ренегатството и там, където се е врекъл, не е предавал. Атанасов вече е на 71 г. и смята да сложи край на кметуването. Категоричен е, че няма да се яви за девети мандат. 

"В основата на дългото кметуване стои личността, а не партията", казва Атанасов. Няма село в района, в което да не съм имал по 1-2 изпълнени обекта. А хората винаги се интересуват какво се строи, как се строи, така започнаха да говорят за мен", разказа кметът рекордьор.   

За пръв път сяда на управническия стол през 1986 г. Разказва, че днес хората знаят към коя институция да се обърнат за разрешаването на даден проблем, но в малките населени места те търсят първо кмета. И като пресен случай разказва как преди дни му се наложило да решава конфликт между две жени от селото. Едната намирала свещи и кукла пред вратата си и обвинила съселянка, че й прави магия. Жертвата пуснала жалба в общината, оттам пренасочили жалбата до Атанасов.

Атанасов се прочу още и като двойника на Ламбо от Ново село. Изигра двойник на Касабов /Стефан Данаилов/ във филма "Стъклен дом".

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?