Следвайте ни

Депо за растителни отпадъци се превърна в бунище СНИМКИ

viber icon

Общинското депо за растителни отпадъци в Ново село отдавна се е превърнало в бунище. Простира се на площ от над 10 декара по пътя за близка кариера. Градински отпадъци тук почти няма, но за сметка на това откриваме купчини с мръсен найлон, стари мебели, излязла от употреба техника, автомобилни гуми и всякакъв друг боклук. Сметта там се трупа от 20 години, разказват местните, като отпреди 8-9 г. на него би трябвало да се изхвърлят само зелени отпадъци. 

В чувал, подобен на онзи с испанския боклук, открит в с. Катуница, са хвърлени използвани ролки със заваръчна тел от въглеродна стомана.

За ромите сметището е "златна мина". Екипът ни сварва трима да ровят в сметта и да отнасят метала. Наблизо са запалили огън, който разпалват със стари найлони и гуми. В района не може да се диша от черния пушек.

„Ей сега огънят ще угасне, така си изкарваме хляба. Ние не сме виновни за изхвърленото. Бусове, камиони влизат тук, каквото намерят, това хвърлят. Аз не изсипвам тук боклук. Това нещо ако го хвърля - ще мине някой друг, ще го качи на каруцата и ще го отнесе. Имам 5 деца, трябва да ги храня“, казва Георги и допълва, че килото метал предава за 10 стотинки.

Негов познат пък обяснява, че идвал на бунището да търси пари. Преди дни чул, че братя от Триводици намерили 3300 лв., прибрани в джоба на стари дрехи, изхвърлени на сметището. Минути преди това бус ги разтоварил сред купищата. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай