Следвайте ни

Чистят с 380 хил. лв. отводнителен канал в Ново село

viber icon

Освен 2,3 млн. лв., които правителството отпусна миналата седмица за ремонт на площада, читалището и лятното кино, Стамболийски ще получи още един транш средства, които Министерски съвет гласува с друго постановление. То е за допълнителни трансфери за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. С това постановление ще бъдат преведени в бюджетите на няколко общини от Пловдивска област над 2 млн.лв.

Община Стамболийски също ще получи пари от този транш. 380 000 лева ще бъдат преведени за аварийно почистване на отводнителния канал в регулационните граници на Ново село.

Този канал е проблемен и при дъжд причинява наводнения, включително и в началото на тази година имахме голям проблем с него, след като бе залял дворовете на няколко къщи и оранжерии в селото, коментира кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев.

Каналът е дълъг около 1 километър 850 метра и преминава през цялото населено място. С отпуснатите от правителството средства ще се извърши основно почистване от наноси, храсти и дървесна растителност, защото в момента каналът е затлачен. След като бъде почистен, ще се подобри проводимостта му.

Междувременно стана ясно, че започва и подготовка за проектиране на канализация на Ново село. С проекта ще се реши кое е по-удачно - дали да се върже към довеждащия колектор на Куртово Конаре или да изградим самостоятелна пречиствателна станция. До март се очаква да има издадено строително разрешително за довеждащия колектор на Куртово Конаре.

"Митът, че се работи само в град Стамболийски, остава само мит! НИЕ СМЕ ЕДНА ОБЩИНА - ЕДНО СЕМЕЙСТВО!", написа във ФБ Георги Мараджиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

новоселец

новоселец

14.12.2020 | 16:13

206 лв на метър.Браво Мараджиев, браво.Реално не повече от 400-500 метра са затлачени.Значи сумата става "само" 760лв.За това ще се избиете, когато трябва да се борите за кметове.Но помни, че те наблюдават , а ГЕРБ няма да управлява вечно.Всъщност кражбите ти в Ново село и Куртово Конаре са ти нищожни.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?