3906

Близки и познати се простиха с Димитър от Цалапица, протестите продължават

Роднини, приятели и много жители на Самболийски и Цалапица се простиха с 24-годишния Димитър Малинов, който беше погребан в събота.

Младежът беше убит, а тялото му - открито седмица по-късно, заровено в покрайнините на Цалапица. Обвиненият за престъплението Рангел Бизюрев, който успя да избяга, се издирва с европейска заповед за задържане.

Междувременно протестите на хората от Цалапица продължават. Те настояват всички виновни за убийството да получат справедливи наказания.

Хората са недоволни от дългото бездействие на полицията по случая, довело, според тях, до пропуски в разследването. Така Рангел Бизюрев е потеглил необезпокояван за Германия, а сочените като негови помагачи - 19 годишните близнаци Валентин и Борислав Динкови - са получили обвинения само за укривателство, предава БНР.

Протестиращите продължават да настояват началника на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев да бъде уволнен и въобще да не е в системата на МВР. Вътрешният министър Калин Стоянов разпореди дисциплинарно производство срещу него и временно го отстрани от длъжност до приключване на проверката.

Освободен беше и директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов, който беше преназначен на друга длъжност в системата на МВР.

Протестът е насрочен в 19 часа тази вечер в Цалапица.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Георги Мараджиев

Георги Мараджиев

05.08.2023 | 19:02

Кога Георги Мараджиев, който е с обвинения от прокуратурата в гр.Пловдив ще бъде отстранен от поста кмет на Община Стамболийски? Защо обвиняемия Георги Мараджиев, координатор за област Пловдив все още се разпорежда с народни пари?

Отговори
3 0
От немската преса

От немската преса

05.08.2023 | 17:11

https://m.bild.de/news/inland/news-inland/mord-in-bulgarien-mit-haftbefehl-gejagt-floh-dieser-killer-nach-deutschland-84910236.bildMobile.html?t_ref=https%3A%2F%2Fm.bild.de%2F

Отговори
3 2

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?