Следвайте ни

Съветник, съден за злоупотреби, заграби общинска земя в Стамболийски

viber icon

Голям терен общинска земя е била заграбена от Атанас Мавродиев, който наскоро бе осъден за злоупотреба с евросредства и по тази причина бе освободен от Общинския съвет в Стамболийски. Мавродиев „приобщил” към стопанския двор, в който е превърнал имота си на бул. „Тракия” в Стамболийски, около 240 кв. м. от страната на булеварда и още 70 кв. м. от страната на полския път, който води до намиращите се в близост оранжерии.

Целият този терен бе ограден от Атанас Мавродиев с висока телена ограда, която днес бе демонтирана по разпореждане на кмета Георги Мараджиев, за да може Общината да влезе във владение в собствения си имот. Преди това комисия от общински експерти е установила незаконното навлизане на Мавродиев в общинския имот и няколко пъти той е бил уведомяван, че трябва да го освободи. Толерантно от страна на общинска администрация е бил изчакан достатъчно дълго да го направи. Не е освободил общинския терен и затова се стигна до днешното демонтиране на оградата.

То бе извършено от ОП БКС в присъствието на комисия от Община Стамболийски, представител на служба „Земеделие” и на служители на полицията. Самият Мавродиев е бил уведомен за предстоящите действия за влизане на Общината във владение в собствения й имот, но така и не се появи на място.

С техниката на БКС се наложи да бъдат преместени и няколко изоставени от собственика им части от тежка земеделска техника, за да бъде освободена завзетата от него земя. Мрежата и коловете, които бяха извадени, за да се демонтира оградата, вече са на отговорно пазене в ОП БКС и ще бъдат върнати на собственика, като за целта той трябва лично да си ги получи.

Ще му бъде предоставена и пълна разценка на извършената от БКС дейност, за която ще трябва да заплати, след като не е освободил общинския терен доброволно. В момента има сложени оградителни ленти, с които са очертани точните граници на имота на Мавродиев и всеки може да види колко общинска земя е бил завладял той преди това.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Steurs15

Steurs15

04.06.2020 | 19:06

ИЗПИТВАНЕ НА МОЯТ ЗАЕМ, ПОЛУЧЕН ОТ ИБСИ-БАНК На вашето внимание Повече не се притеснявайте от финансовите си проблеми. Успях да получа междинен заем от 13 500 евро, който наистина ми помогна да реша проблем за кратко време. Ако в допълнение сте били разочаровани или се нуждаете от кредит, заем или инвестиция или ако сте забранени от банкиране, моля, свържете се с г-жа Виолайн Михел Агнес БЕРТЕТ с кредитора на IBSI- Банката наистина е призната в тази област. Свържете се с нея сега, ако се интересувате от заем или инвестиция. Имейл: [email protected]

Отговори
1 0
Стоян Василев

Стоян Василев

04.06.2020 | 16:52

Америка да ни покаже как се прави и как во означава Линч

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?