Следвайте ни

Зюлфи Джуков с награда от МВР за спасеното момиченце в Мадан

viber icon

Директорът на ОДМВР-Смолян, старши комисар Николай Димов награди с грамота за доблест и граждански принос Зюлфи Джуков от Мадан, който спаси пострадало при катастрофа 11-годишно момиче от с. Крайна. Припомняме, че младия мъж оказа първа помощ на блъснато от кола дете. Зюлфи Джуков е старши минен спасител в Горубсо - Мадан.

Около 16 часа на 25 ноември той се оказва на кръстовището на ул."Явор" и ул."Република" в миньорския град, когато бял джип „Мерцедес МЛ 320 ЦДИ“, управляван от 36-годишната В.К., блъска 11-годишно момиче от с. Крайна.
Детето се било затичало през улицата, в близост до пешеходна пътека, към приятелите си отсреща, когато джипа, макар и с ниска скорост, го удря, и детето изхвърчало от удара в левия калник на около 1.50 - 2 метра. Минният спасител бил спрял на пешеходната пътека, тъй като се прибирал с колата си от Пловдив с децата.

И вижда как удареното дете паднало на земята и си глътнало езика, започнало да посинява и да получава гърчове. "Цял късмет е, че е бил на място, било е въпрос на малко време да се задуши. Успял е да отвори устата му и да му даде първа помощ, спасил му е живота. За щастие момиченцето след преглед в болницата се е прибрало у дома, само с охлузна рана на крачето и стрес", казват негови колеги. Горубсо награди спасителя. Джуков е спасил живота на момиченцето и е оказал пълно съдействие на органите на реда за изясняване на случая, заявиха от ОД на МВР - Смолян. Наградата му е връчена от началника на РУ-Мадан, гл. инспектор Младен Бакалов.

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?