49

Звезда от Голямата мечка носи името на смолянско училище

На Светите братя Кирил и Методий вече е кръстена звезда от съзвездието Голяма мечка. Сертификатът за името на звездата, което носи нашето училище ми бе връчен този уикенд, съобщи директорът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Росица Шехова. Валидността на сертификата се верифицира от QR код и червен печат.

Голямата изненада тя получава като подарък за училището от випуск 1992 година, които празнуват годишнината в Смолян. "Събрали се бяха от випуска много хора в Смолян и дойдоха в училището. Много мил подарък! Първоначално ги питах шега ли е? Но като показаха регистрацията в световната организация излиза наистина името на звездата, а то е: СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, в съзвездието Голяма мечка. Решихме новината да бъде изненада при изпращането на абитуриентите днес, понеделник. От випуска има много хора, живеещи в чужбина, пръснати из цял свят. Много от тях имат много сериозни кариери. Със сериозна кариера са и техни съученици, които работят в Родината“, каза Шехова.

Випуск 1992 г. е първият, който завършва по системата на Благовест Сендов в тогавашното ЕСПУ. Випуск 1992 година е интересен и по друга причина, тъй като заедно с българските си дипломи е първият в училището, който завършва и новооткрития колеж по мениджмънт, в който обучението се провежда по проекта „Темпус“ на Европейската общност за развитието на образованието в Източна Европа, съвместно с МОН, УНСС и Уиндзън Колидж в Северен Лондон. По нея те изучават 12 допълнителни икономически специалности.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?