Следвайте ни

Абитуриенти дариха 820 лева за болни бебета

viber icon

Випускниците от 12А клас на ППМГ "В. Левски" - гр. Смолян дариха 820 лева в подкрепа на кампанията "Да помогнем за лечението на Радина и Денислав от Смилян", съобщи Илия Годев от читалището в родопското село. "Решили по повод завършването си да направят нещо значимо за хора нуждаещи се от подкрепа и помощ.

Йоанна Дрънгова един от тези прекрасни млади хора, я предостави днес от името на своите съвипускници. Прекрасен пример, че преподаватели и родители заедно са постигнали нещо значимо - не просто добри резултати от образователния процес, а са помогнали на тези млади хора да развият чувствителност подкрепа на членове на обществото ни и да правят своите малки стъпки към взаимопомощ", каза Годев.

За бебетата дарили 24-те абитуриенти и класната им ръководителка. "Още в началото си решихме така, да бъдем с тениски на изпращането и вместо официални облекла да съберем пари за бебетата", каза Йонна Дрънгова.

Кампанията за събиране на средства за лечението на двете бебета в Турция тече в региона от преди Коледа. Те са с тежки диагнози и се нуждаят от продължително лечение. Денислав Сираков, който е на годинка и два месеца, страда от хидроцефалия. Радина Колаклиева е на годинка и четири месеца и е с диагноза микроцефалия.

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?