Следвайте ни

Зрелищно шоу в Смолян събира пари за пострадал в катастрофа


Над 100 автомобила участваха в зрелищно автомобилно шоу в центъра на Смолян. Организаторите на Smolyan Race обявиха с него дарителска кампания. Средствата от таксите за състезанието, както и тези събирани на място в дарителска кутия от зрителите са за лечението на 24-годишният смолянчанин Алкан Челеби. На 7 май 2015 г. животът му се преобръща след тежка автомобилна катастрофа. Последиците от инцидента са обездвижване на краката. Доктори в Турция дават шанс на Алкан да проходи отново, но за поредицата от операции, които трябва да претърпи са необходими 50 000 лв. Тази сума е непосилна за семейството му. За събиране на дарения по време на шоуто бе организирани благотворителен базар на авточасти.


Организатор на спортното събитие е „Авто мото клуб Смолян“. Автомобилното шоу се реализира с подкрепата на Община Смолян и ДА „Безопасност на движението по пътищата”, която обособи по време на състезанието Зона за пътна безопасност.


Chefs Club Smolyan също се включи в шоуто. Водещ на кулинарното шоу бе примата на родопските зевзеци Веселина Бабаджанкова. Към готвачите се присъедини днес и шеф Иван Манчев, който ще прави кулинарна демонстрация на характерни храни от региона - молекулярна кухня и фаст фууд. 


За тези, които няма да имат възможност да посетят събитието или искат директно да помогнат, могат да направят това по банковата сметка за набиране на средства за Алкан с IBAN: BG46 STSA 9300 0021 7516 09 (в лева).
 

 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?