Следвайте ни

Зрелищно шоу в Смолян събира пари за пострадал в катастрофа

viber icon


Над 100 автомобила участваха в зрелищно автомобилно шоу в центъра на Смолян. Организаторите на Smolyan Race обявиха с него дарителска кампания. Средствата от таксите за състезанието, както и тези събирани на място в дарителска кутия от зрителите са за лечението на 24-годишният смолянчанин Алкан Челеби. На 7 май 2015 г. животът му се преобръща след тежка автомобилна катастрофа. Последиците от инцидента са обездвижване на краката. Доктори в Турция дават шанс на Алкан да проходи отново, но за поредицата от операции, които трябва да претърпи са необходими 50 000 лв. Тази сума е непосилна за семейството му. За събиране на дарения по време на шоуто бе организирани благотворителен базар на авточасти.


Организатор на спортното събитие е „Авто мото клуб Смолян“. Автомобилното шоу се реализира с подкрепата на Община Смолян и ДА „Безопасност на движението по пътищата”, която обособи по време на състезанието Зона за пътна безопасност.


Chefs Club Smolyan също се включи в шоуто. Водещ на кулинарното шоу бе примата на родопските зевзеци Веселина Бабаджанкова. Към готвачите се присъедини днес и шеф Иван Манчев, който ще прави кулинарна демонстрация на характерни храни от региона - молекулярна кухня и фаст фууд. 


За тези, които няма да имат възможност да посетят събитието или искат директно да помогнат, могат да направят това по банковата сметка за набиране на средства за Алкан с IBAN: BG46 STSA 9300 0021 7516 09 (в лева).
 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?