Следвайте ни

Зловещ сценарий: "Дяволското гърло" на живо в Смолян

viber icon

Намереният в гората край Турян мъж е бил удушен. Това доказва тройна съдебно-медицинска експертиза, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор по делото, заместник окръжният прокурор на Смолян Недко Симов. Засега разследващите са установили, че трупът е на мъж на около 40 години. Той е открит в местността "Пещерско бърце", затрупан с клони край спирка до разклона между селата Турян и Пещера от гъбари вчера по обяд. Около него не е имало документи и самоличността на убитият не е на 100 % потвърдена до момента. Това, което виждат разследващите на мястото, където е открит трупа, ги води до версията за убийство, съобщи лаконично Симов.


Два огледа на трупа обаче не доказват външни белези за насилие, нямало никакви рани от пробождания или други травми. Аутопсията направена днес на трупа установява, че има счупване на подезичната кост и причината за смъртта е удушаване чрез стискане за шията. Вещите лица са категорични, че се касае за насилствена смърт. Мъжът е убит, според съдебните лекари, преди около 15-20 дни. Работи се по различни версии за начина на убийството и броя на извършителите. Според една от тях, мъжът е удушен другаде и е закаран и захвърлен на мястото. Според друга, е убит на мястото от един или повече извършители. Една от версиите е, че убитият е бивш затворник. По подозрения за това, кой е убития вече са направени претърсвания на помещение в Смолян, ще се правят претърсвания и в други населени места, каза Симов. Продължават действията за установяване на самоличността на убития, не съобщаваме подробности, за да не навредим на разследването, заяви зам.-окръжният прокурор.


"Снети са пръстови отпечатъци от пострадалият и е назначена дактилоскопна експертиза. Не може на този етап да бъде извършено лицево разпознаване на лицето, тъй като по главата е нахапан от диви животни и са настъпили трупни разложения. Изчакваме да ни дадат резултат от дактилоскопната експертиза, ако тя не даде резултат ще пристъпим към ДНК експертиза. Извършват се редица процесуално-следствени действия, разпитани са и продължават да се разпитват свидетели", каза Симов.


Шефът на РПУ - Смолян Костадин Бундов заяви, че в последните дни няма обявен за издирване човек от Смолянска област и предстои да се направят справки дали има издирван мъж на тази възраст в базата данни в цялата страна.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?