Златоград обяви ден на траур

"Със заповед № 222 от 13.06.2019г., по повод внезапната и нелепа смърт на Борислав Хаджиев, Мартин Караасенов и Огнян Сапунджиев - жители на село Долен, Кметът на Община Златоград обяви Ден на траур в Община Златоград.

Националният флаг пред всички административни сгради е свален наполовина на носещите тела. Отменени са всички увеселителни мероприятия. Травмата е жестока! Изказваме своите най-искрени съболезнования на близките на загиналите при нелепия инцидент, за безвъзвратната загуба на човешки живот. Водачи на МПС, бъдете внимателни и разумни на пътя, на улицата, където и да сте!", заяви кметът на община Златоград Мирослав Янчев.


Припомняме, че 26-годишният Мартин Карасенов, Борислав Хаджиев на 27 години и 24-годишният Огнян Сапунджиев загинаха при зверска катастрофа на пътя между Неделино и златоградското село Долен в сряда късно вечерта.
Младежите били в БМВ-320д, собственост и шофирано от Борислав. В района на бившия военен завод колата се завъртяла и с дясната си страна се ударила в предницата на насрещно движещия се микробус „Мерцедес 313Д“, управляван от 41-годишен мъж от Неделино.


При удара на място умират двама от младежите – шофьорът Борислав и Огнян, който бил на задната седалка. Единият от тях е изхвърчал през задното стъкло и тялото му е открито смазано на капака. Мартин, който бил на предната дясна седалка, е транспортиран във Филиала на спешна медицинска помощ в Златоград с тежка черепно-мозъчна травма, където издъхва около 0.30 ч. през нощта, съобщиха от полицията.


Мартин е имал рожден ден в деня на трагедията. Той е син на бившия кмет на Долен Валентин Караасенов.


Шофьорът на микробуса Георги Скечелиев е с леки наранявания след удара. Закаран е в МБАЛ-Кърджали с болки в главата, корема и гръдния кош, но няма опасност за живота му.


Според полицията, причината за инцидента е несъобразена скорост. В БМВ-то не са използвани обезопасителни колани.


„По първоначални данни на 100 метра от произшествието колата излиза от своята лента и влиза в лентата за насрещно движение, явно с превишена скорост, удря се странично в микробуса, от удара се завърта и остава на пътя“, съобщиха и от прокуратурата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?