Следвайте ни

Зимна приказка! До 25 см сняг натрупа в Смолянско СНИМКИ

viber icon

Смолян осъмна с бяла премяна от мокър и тежък сняг. Между 10 и 20 см натрупа снежна покривка в различните части на областта.

В Пампорово и по високите места в региона новата снежна покривка стигна 25 см, а снегът продължава да вали. Температурите през нощта са паднали до минус 11 градуса в Пампорово. 

 

 

Всички пътища в региона са проходими при зимни условия. За цялата Смолянска област са въведени ограничения за движение на автомобилите над 12 тона, съобщи дежурният в Областното пътно управление. През нощта не са постъпвали сигнали за сериозни инциденти, но заради снега е имало закъсали автомобили по проходите. Проходите Печинско, Превала, Рожен и Пампорово са отворени за движение.

 

 

От Агенция Пътна инфраструктура отново апелират шофьорите да тръгват подготвени на път при зимни условия и да проявяват търпение, ако се налага изчакване на места, заради почистващата техника по пътищата. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?