2374
Следвайте ни

Зимата идва на Пампорово, откриват ски сезона до месец

Средно между 20 и 30 % поскъпват услугите тази зима в родопския курорт

viber icon

Средно между 20 и 30 % поскъпват услугите в ски курорта Пампорово тази зима, съобщи за "Марица" изпълнителният директор на Пампорово АД, Мариян Беляков. Причината е поскъпването на тока и много консумативи, обясни той.

Тази седмица стана ясна цената на сезонната лифт карта за възрастен, тя е 1480 лв., за младежи 12-17.99 години и възрастни над 65 години е 1184 лв., а за дете 7 - 11.99 г. е 888 лв. Ако сезонната карта е за делнични дни - понеделник - петък, то тя е на цена за възрастен от 1036 лв., за младежи и хора над 65 г. - 829 лв., а за деца - 622 лв.

По всяка вероятност лифтовете ще работят за 8 декември, но трябва да се отбележи, че това ще стане ако има нужните условия, изцяло се водим от атмосферните условия и подготовката на ски зоната за сезона, каза Беляков.

Той заяви, че се надява до началото на зимата да се намери пресечната точка между бизнес, политика и здраве в държавата, за да може сезона да премине спокойно. "Не всички хора желаят да се ваксинират доброволно и няма закон, който да ги накара да се ваксинират задължително. Трябва да бъде намерен баланс как да работи бизнеса и в същото време да бъдат спазвани адекватни противоепидемични мерки, защото ски туризма е много специфичен. Хората, които работят в бранша, не са лесно заменяеми. Ски сезонът е кратък и е скъпо удоволствие, както за тези, които го предлагат, така и за тези, които го ползват. Което зависи от нас, ще направим всичко възможно да бъдем максимално балансирани“, каза Беляков.  

Записванията за новогодишните празници вървят добре към момента. Цената на дневната лифт карта се очаква да излезе в рамките на седмица преди откриването на сезона, който засега се планира за 18 декември.

"Това са предварителни очаквания, не е е фиксирано, изпълнима дата е, ако атмосферните услови позволяват, каквито индикации имаме към момента", каза Беляков.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?