2374
Следвайте ни

„Зеленият“ Сандов бил като Питър Пан в първи клас СНИМКИ

viber icon

В отминалия четвъртък Борислав Сандов отпразнува първия си рожден ден като вицепремиер и министър на околната среда и водите.

Хората го знаят като Зеления, заради екологичните му протести години наред.

В родния му Мадан обаче го помнят като весело, живо и любопитно хлапе. Той самият се радва на спомените си от онова време, като винаги отбелязва със снимки от детството в профила си във Фейсбук за Деня на детето - 1 юни.

 

Весел спомен е например снимката му от първи клас, където, облечен с карирани панталонки, гледа победоносно фотографа като истински Питър Пан.

Сандов е роден на 16 декември 1982 г. и е единствено дете в семейството. Майка му е учителка по български език и литература, а баща му е строителен техник. Сега двамата са пенсионери, като баща му се занимава със земеделие.

Доста време родителите му прекарват на вилата си край Мадан. Борислав учи до VIII клас в СОУ „Отец Паисий“ в миньорския град, а след това в СПТУ по туризъм в Смолян в специалност „Мениджмънт в хотелиерството“.

Дипломира се в Софийския университет, специалност „География“, има специализации по климатични и водни ресурси. Мисията си на природозащитник, по собствените му думи,  започнала от събора на Рожен през 2000 г. „През тези години ми беше най-трудно да убеждавам институциите в България да спазват законите на страната“, каза пред „Марица“ Сандов вече като министър. В битките си за Пирин, Иракли, Странджа и др. той придоби постепенно популярност в страната. Всъщност няма разлика в нагласите ми в обществения и личния ми живот, тъй като хобито ми е туризъм  и много ходя по планините, казва още Сандов.

Като министър сега той ще трябва да се занимава и с проблема, който вълнува родния му край особено, а именно за съжителството в планината между хората и мечките. Трябва да се научим на методи, които да не водят до конфликт между мечките и хората, заяви новият министър на околната среда. Споделя, че майка му много се гордее с него и това не бивало да се промени.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?