Следвайте ни

Здравната инспекция в Смолян с фейсбук конкурс за ученици

viber icon

Регионалната здравна инспекция обяви фейсбук конкурс СМАРТ.АРТ (don’t start) по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести. В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас от училищата в Смолянска област с послания в изображение и текст в две категории. Първата е в нашумелия сред младежите с предизвикателния си хумор интернет жанр „мийм“ (или „меме“).

Във втората категория участниците могат да се изяват с „вдъхновяваща или образователна картина“, чиято идея се основава на т.нар. „вдъхновяващи цитати“. Целта е по иновативен и привлекателен начин младите хора да насърчат своите връстници в социалната мрежа и извън нея към живот без дим и алкохол, съобщиха от РЗИ. 

Събирането на предложенията започва от днес, 15 октомври, а надпреварата ще се проведе чрез лайкване във фейсбук страницата СМАРТ.АРТ (don’t start) в началото на ноември. Победителите ще бъдат обявени на 21 ноември – Международния ден без тютюнопушене. Предвидени са атрактивни предметни награди, насърчаващи към активен начин на живот. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?