Следвайте ни

Здравната инспекция в Смолян с фейсбук конкурс за ученици

Регионалната здравна инспекция обяви фейсбук конкурс СМАРТ.АРТ (don’t start) по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести. В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас от училищата в Смолянска област с послания в изображение и текст в две категории. Първата е в нашумелия сред младежите с предизвикателния си хумор интернет жанр „мийм“ (или „меме“).

Във втората категория участниците могат да се изяват с „вдъхновяваща или образователна картина“, чиято идея се основава на т.нар. „вдъхновяващи цитати“. Целта е по иновативен и привлекателен начин младите хора да насърчат своите връстници в социалната мрежа и извън нея към живот без дим и алкохол, съобщиха от РЗИ. 

Събирането на предложенията започва от днес, 15 октомври, а надпреварата ще се проведе чрез лайкване във фейсбук страницата СМАРТ.АРТ (don’t start) в началото на ноември. Победителите ще бъдат обявени на 21 ноември – Международния ден без тютюнопушене. Предвидени са атрактивни предметни награди, насърчаващи към активен начин на живот. 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?