Следвайте ни

Затворник е загиналият край Турян

viber icon

Възможно е откритият вчера край Турян полуразложен труп да е на бивш затворник, научи "Марица".

"Това е само една от версиите, по които се работи. Експертизата не е готова и не може категорично да се определи самоличността на починалия", заяви наблюдаващият разследването, заместник окръжният прокурор и говорител на Окръжна прокуратура - Смолян Недко Симов.

Той съобщи, че в момента се провежда аутопсия от съдебен лекар на трупа. Лицево разпознаване на починалият не може да се направи, защото част от лицето му е повредено, вероятно от диви животни. При огледа на мястото, където е намерено тялото, не са открити документи. "Ще се опитаме да направим дактилоскопна екпертиза на папиларните следи от пръстовите отпечатъци, които са уникални за всеки човек, за да установим категорично самоличността му. Дотогава не може да се говори за категорично доказателство кой е починалият. Ако е невъзможно да се направи дактилоскопна експертиза, поради процеса на разлагане на трупа, ще се пристъпи към ДНК експертиза, но засега това е само хипотетична алтернатива, чакаме да приключи аутопсията със заключение на вещото лице", каза Симов.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?