Следвайте ни

Затварят завод за авточасти в Смолян, тестват 750 служители СНИМКИ

viber icon

Изследване с PCR-тест на целия колектив на завода за автомобилни части в град Смолян започна днес. Служителите на фирма „Хроновски“ са 750. "През последните две седмици са установени само 7 положителни проби за коронавирус. Въпреки това, заради здравето и спокойствието на служителите и техните семейства, сме поканили лабораторията на Университетска болница „Пълмед“ да направи тестове на целия колектив", съобщи пред представители на медиите финансовият директор на „Хроновски“ Мария Кротка.  

Всички разходи за извършване на PCR-тестовете са за сметка на работодателя. Резултатите от тестовете се очакват в неделя.

За да бъде ограничено разпространението на коронавируса, утре (събота) цялото предприятие ще бъде затворено за пълна дезинфекция, ще бъдат дезинфекцирани и всички автобуси, каза още Мария Кротка. От следващата седмица се намалява обема на производство и ще се изпълняват само спешните поръчки. Това се прави, за да бъде осигурено необходимото разстояние между работниците по време на производствения процес.

В производствените помещения и офисите се спазват всички разпоредби за противоепидемични мерки – спазва се дистанцията на производствените линии, предоставя се пакетирана храна, носят се маски и ръкавици през цялото време на работа.

Анализът на компанията показва, че най-вероятно пренасянето на инфекцията е станало извън предприятието.

От компанията съжаляват, че във възникналата ситуация няма да могат да проведат планирания Празник на Семейството на работещите в „Хроновски“. Ще го направим при първа възможност, защото в нашата компания сме едно голямо семейство и се грижим един за друг, заявяват от чешката компания, която е най-големият чуждестранен инвеститор в град Смолян.

На снимките: Вземане на проби за PCR-тест, Мария Кротка

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?