49
Следвайте ни

Зарибиха с над 3000 шарана язовир "Доспат"

viber icon

С над 3000 шарана беше зарибен язовир "Доспат". Инициативата е на Община Доспат и анонимен дарител, каза зам.-кметът на община Доспат Славейко Сельошев. 

Във водите на язовира бяха пуснати рибките, които са с различна големина. 

"От района на Пловдив са шаранчетата. Дарителят заяви готовност при първа възможност отново да предостави безвъзмездно зарибителен материал за язовира", каза пред "Марица" Сельошев.

Той заяви, че нуждата от зарибяване на язовира е крайно належаща. "Има необходимост от зарибяване с пъстървови видове, шаранови, каракуда и червеноперка. Намалели са запасите в язовира много. Рибарите рядко хващаха риба тази година. Намаляването на рибата се дължи донякъде на продължителните горещини това лято. Бракониерството в района на Доспат е сведено до минимум, но около Сърница, в Пазарджишката част на язовира, може да се каже, че нещата са извън контрол", коментира Сельошев. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?