46

Започна частичната подмяна на водопровода в девинския кв. Настан

Кметът на Община Девин Здравко Иванов даде старта на частичната подмяна на водопровода в квартал Настан.

„Стартираме дългоочаквана реконструкция от жителите на Настан. На този етап ще подменим 3 450 метра водопровод, което е  47% от общото трасе. Ще търсим средства за реализиране и на вторият етап от проекта, с което ще се подмени изцяло водопроводната мрежа в квартала“, каза Иванов.

Кметът на Девин призова за търпение жителите на Настан, тъй като ще се предизвика неудобство заради разкопаните улици, както и заради спирането на водата, когато е наложително.

Водопроводната мрежа в квартала е в изключително лошо експлоатационно състояние. Той е изграден преди повече от 60 години от етернитови и поцинковани тръби, които са почти на 98 % компрометирани и износени, посочиха от управата на курортния град.

Припомняме, че през юли 2021 г. инициативен комитет от квартала излезе на протест пред Областната администрация в Смолян, заради лошото си качество на водата. Те събраха и подписка подкрепена от над 500 души.

ДЗД „ПАК Настан“ ще изпълнява реконструкцията. В дружеството влизат фирмите Артстрой ООД, Променергомонтаж АД и Крис -МТ ООД. Стойността на първият етап от проекта е 2 764 749 лв. без ДДС, а крайният срок за изпълнение е 7 месеца. Средствата са подсигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кметът

Кметът

23.03.2023 | 14:51

Да не се прави на улав, а да преасфалтира улицата в махалата над фурната. Още повече, че там живее човек в неравностойно положение и се движи в количка от години, който не може да излезе от собствената си къща пак години и да се разходи.

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?