Следвайте ни

Заловиха фалшификатор, издавал медицински за шофьорска книжка

viber icon

Фалшификатор, който е издавал неистински медицински удостоверения за шофьорски книжки, е заловен от полицията в Смолян. До ареста се стига след множество оперативно-издирвателни мероприятия на криминалистите, съгласувани с прокуратурата, каза ст. комисар Николай Димов, шеф на полицията в Смолян.

Заловеният фалшификатор е на 62-години и е от Смолян. В момента е безработен и живее сам.  Преди време работил в медицинските сфери и там се запознал с пропуските в системата, от които може да се възползва за лична облага, казаха запознати със случая. 
Залавят го след специализирана полицейска операция на територията на цялата област, при която установяват до момента 8 лица ползвали "услугите" му.

Тепърва предстои да се разплита от колко време работи схемата му за издаване на фалшиви удостоверения за здравословно състояние, използвани пред сектор „Пътна полиция“ при подаване на документи за издаване на Свидетелство за управление на моторно превозно средство. Според запознати, възползвалите се от "услугите" са далеч повече, а освен медицински за шофьорски книжки, ще се проверява дали не е издавал такива и за работа. Криминалисти предполагат, че не е разбирал размера на престъплението, което извършва, защото ако се окаже, че е издавал медицински на хора, които имат проблеми с очите, а карат камион, престъплението става още по-сериозно.

Фалшификаторът е използвал истински бланки и имитирал печатите на повече от 5-ма лекари, нужни му за медицинските документи. 

Предстоят експертизи, ще се сравняват медицинските документи в Пътна полиция и тези при лекарите, чиито печати са имитирани. След доклад на събраните материали в Районна прокуратура - Смолян, задържаният е привлечен, в качеството на обвиняем. Взета му е мярка за неотклонение, съобщиха от полицията.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?