49
Следвайте ни

Заличават над 1.5 млн. лева несъбираеми данъци в Смолян, ако ОбС реши

viber icon

Отписване от регистрите на вземания и задължения от физически и юридически лица с изтекла окончателната десетгодишна давност към община Смолян за над 1.5 млн. лева ще обсъждат на последната си сесия тази сряда в местния парламент.

„Задължените юридически лица след приключили производства по ликвидация или несъстоятелност са заличени от Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Агенцията по вписванията. Те нямат имущество и правоприемник и практически е невъзможно публичните им задължения да бъдат събрани“, посочва в докладната си кметът Николай Мелемов.

Като ги предлага за заличаване, Общината спазва препоръките на Сметната палата несъбираемите вземания да бъдат отписани от регистрите, посочва кметът.

За данък сгради, такса смет, глоби и наказателни постановления, дължими към 31 декември 2010 г., сумата, която се налага да се заличи е 1 125 338,87 лв. От тях 427 146,28 лв. са на физически лица, а 698 192,59 лв. – на юридически. Останалите задължения, които са налага да се отпишат са от такси за тротоарно право, разрешителни за поставяне, паркинг и третиране на отпадъци, както и от наеми, услуги и лихви. Общо размера на несъбираемите вземания за заличаване е 1 554 450 лева.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?