Следвайте ни

Заклал баща и син остава в ареста

Обвиненият за двойното убийство на дървосекачи от ивайловградското село Брусино Живко Йорданов остава в ареста. Това гласи определението на Пловдивския апелативен съд.  То е окончателно и не подлежи на обжалване.
Живко бе задържан под стража от хасковските окръжни магистрати на 21 март т.г., след като Гърция го екстрадира у нас.
54-годишният мъж от крумовградското с. Полковник Желязово е обвинен за екзекуцията с брадва на 55-годишния Кольо Шелев и 34-годишния му доведен син Цанко Ганков
Труповете на издирваните дървосекачи от ивайловградското село Брусино бяха открити в землището на с. Покрован в края на декември по-миналата година.
Близо седмица над 100 човека от региона и Кърджали издирваха в Източните Родопи Кольо и Цанко. Двамата живеели на квартира у убиеца си, който отглеждал животни. Според разследващите Живко поканил жертвите си на почерпка. След запой тримата се скарали и домакинът ги заклал.
В хода на оперативно-издирвателните действия станало известно и че домакинът също не бил в дома си, липсвал и лекия му автомобил Нисан. Полицаите провели беседи с местните жители и кметските наместници за придобиване на информация за липсващите мъже. Със следово куче и доброволци бяха претърсили изоставени постройки в село Брусино и оклните местности.
В гора край Покрован разследващите открили телата на жертвите. На километри от тях те намерили и оръжието на престъплението - брадва. С нея Живко сцепил черепите на жертвите си. От с.Брусино, където извършителят има имот бяха, иззети дактилоскопични следи и други вещи, свързани с престъплението. Открити са и изхвърлени части от колата, които са били в досег с телата на жертвите.
За фермера бе издадена европейска заповед за арест. С помощта на гръцките полицаи той бе задържан. Там отидоха и наши криминалисти, пред които Живко признал за деянието си.
Веднага след предаването му на нашите власти Живко бил разпитан от разследващ полицай в Ивайловград. Пред него обвиняемият направил също пълни самопризнания. Обяснил и че бил провокиран от жертвите си да им посегне./Марица

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?