46
Следвайте ни

Задържаха 29-годишен за серия палежи в Смолян

viber icon

29-годишен е задържан за серия от палежи, извършени в Смолян в последната година. Криминалисти от РУ – Смолян установиха и задържаха извършителя на няколко палежа в жилищни кооперации в областния град, съобщават от полицията.

Оперативните действия стартирали след подаден сигнал от 67-годишна жена, домоуправител на жилищен блок, която заявява, че на 12.03.2021 г. в гр. Смолян на ул. "Полк. Дичо Петров", неизвестно лице е запалило шкаф, поставен в общите помещения на блока, в следствие на което, са нанесени щети, опушване по стените на същите.

Следващият сигнал е на 06.08.2021 г. с него 54-годишна жена съобщава, че в жилището на майка й на ул. "Перелик" е възникнал пожар.

Последват още два случая от този месец, на 02 и 14 октомври, които са на първия адрес - жилищен блок на ул. "Полк. Дичо Петров“, единият е в под покривното пространство на сградата, другият в стълбищни части водещи към таванско помещение. В резултат, на което има изгорили фазерни плоскости и  прозорец. Установен и задържан е извършителят на палежите - 29 – годишен мъж от гр. Смолян. Същият е настанен в Център за психично здраве – Смолян, за извършване на съдебно – психиатрична експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?