46

За първи път! Лили Иванова с уникален концерт в Родопите

Примата на българската естрада Лили Иванова подкрепи каузата за изграждане на Паметник на обединението – Пилон „Рожен“.  

„Певицата се присъедини към всички българи у нас и по света, които подкрепят създаването на монумент на българското знаме, защото, както казват от екипа й: „За нея единствено бъдещето е от значение!“. Обичаната от поколения наши сънародници звезда ще изнесе голям концерт на церемонията по откриване на най-високото българско знаме“, съобщиха организаторите.

Лили Иванова ще излезе на специално изградена сцена под звездното небе на Родопите на 13 юли от 21,30 ч., за да изпълни най-големите си хитове и това ще е първият в кариерата ѝ концерт на поляна. 

На церемонията по откриването на Пилон Рожен се очакват между 70 000 и 100 000 души.            

111-метровият пилон на Роженските поляни в Родопите ще извиси българското знаме на рекордна световна надморска височина от 1430 м. В основата ще има капсула на времето с послания към следващите поколения.

Проектът е на Фондация „Наследство в бъдещето“ и за реализирането му  се набират дарения от българи в страната и чужбина. Родолюбивата инициатива е под патронажа на президента на Република България Румен Радев. 

Пълна информация за Национална дарителска кампания „България заслужва!“ може да се намери на www.pilon.rozhen.bg,  като през сайта може да се направи и дарение за каузата. Набраните средства, както и дарителите – физически и юридически лица, се публикуват ежеседмично.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 4 оценки
4/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Лили ще кряка

Лили ще кряка

01.03.2023 | 19:41

около щръкналия байряк на Роженските поляни

Отговори
0 2
Каво ще

Каво ще

27.02.2023 | 20:53

Пее там песни за чеверме и помаци . Или ще пее на овцете докато ги разхожда по поляните да хрупат тревица .

Отговори
1 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?